Husí paštika
Vyzkoušejte recept od Pavla Šťastného z Blučiny.
Budete potřebovat:
100 g husích jater
300 g vepřového bůčku
100 ml smetany
lžíce husího sádla
tymián
sůl, bílý pepř
muškátový oříšek
slanina
Příloha:
bageta
hroznové želé
Postup:
1. Játra a bůček nahrubo pomeleme, ochutíme muškátovým oříškem, tymiánem, solí a pepřem.
2. Podle chuti přidáme smetanu a husí sádlo.
3. Formu vyložíme slaninou, chceme-li, a navrstvíme do ní směs na paštiku.
4. Formu vložíme do vodní lázně (nebo parního hrnce) a vaříme při 85 až 90 stupních asi hodinu.
5. Poté krájíme na plátky a podáváme s opečenou bagetou a hroznovým želé.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.