Husí paštika
Vyzkoušejte recept od Pavla Šťastného z Blučiny.
Budete potřebovat:
100 g husích jater
300 g vepřového bůčku
100 ml smetany
lžíce husího sádla
tymián
sůl, bílý pepř
muškátový oříšek
slanina
Příloha:
bageta
hroznové želé
Postup:
1. Játra a bůček nahrubo pomeleme, ochutíme muškátovým oříškem, tymiánem, solí a pepřem.
2. Podle chuti přidáme smetanu a husí sádlo.
3. Formu vyložíme slaninou, chceme-li, a navrstvíme do ní směs na paštiku.
4. Formu vložíme do vodní lázně (nebo parního hrnce) a vaříme při 85 až 90 stupních asi hodinu.
5. Poté krájíme na plátky a podáváme s opečenou bagetou a hroznovým želé.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Sestru se mi nikdy nepodařilo dočíst. Citlivého člověka jsem poslechla až do konce.
Iva Jonášová, ředitelka Vývoje a výroby


Citlivý člověk
Nový román českého básníka, prozaika, překladatele a publicisty, ve kterém se prolínají groteskní a tragické prvky a který vypráví příběh ze žhavé současnosti. Jáchym Topol získal za tento titul Státní cenu za literaturu.