Hruškový mls s čokoládou

Vyzkoušejte recept od naší redaktorky Zuzky Plíškové. Poslouchejte recepty Apetýtu každý všední den po 10. hodině.

Asi na pět čtvrtlitrových skleniček budeme potřebovat:
1 kg zralých hrušek
150 g čokolády
500 g cukru
pár lžic vody
šťáva ze dvou větších citrónů
skořice

Postup:
1. Hrušky oloupeme, odstraníme jádřince a nakrájíme.

2. Dáme do hrnce, podlijeme citrónovou šťávou a trochou vody a zahříváme na mírném plameni, za občasného míchání zlehka podusíme.

3. Přidáme cukr a skořici a vaříme asi půl hodiny, dokud se tekutina v hrnci nezredukuje a nevznikne nám hladká směs ze změklých hrušek.

4. Do horké směsi přidáme čokoládu a mícháme, dokud se nerozpustí.

5. Nalíváme do sterilovaných sklenic, zavíčkujeme a obrátíme dnem vzhůru.