Hruškový mls s čokoládou
Vyzkoušejte recept od naší redaktorky Zuzky Plíškové. Poslouchejte recepty Apetýtu každý všední den po 10. hodině.
Asi na pět čtvrtlitrových skleniček budeme potřebovat:
1 kg zralých hrušek
150 g čokolády
500 g cukru
pár lžic vody
šťáva ze dvou větších citrónů
skořice
Postup:
1. Hrušky oloupeme, odstraníme jádřince a nakrájíme.
2. Dáme do hrnce, podlijeme citrónovou šťávou a trochou vody a zahříváme na mírném plameni, za občasného míchání zlehka podusíme.
3. Přidáme cukr a skořici a vaříme asi půl hodiny, dokud se tekutina v hrnci nezredukuje a nevznikne nám hladká směs ze změklých hrušek.
4. Do horké směsi přidáme čokoládu a mícháme, dokud se nerozpustí.
5. Nalíváme do sterilovaných sklenic, zavíčkujeme a obrátíme dnem vzhůru.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor


Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.