Hruškový chlebíček

Recept zazněl v Apetýtu s Marcelou Antošovou v pondělí 11. listopadu.

Suroviny:
150 g moučkového cukru, 120 g změklého másla, 4 vejce rozdělená na žloutky a bílky, 150 g hladké mouky + na vysypání formy, 1/2 prášku do pečiva, 100 g nasekané hořké čokolády, hrst vlašských ořechů, 2 hrušky, tuk a hrubá mouka na vysypání formy

Postup:
Cukr a máslo utřete do světlé pěny. Bílky ušlehejte do tuhého sněhu. Do cukrové pěny postupně zašlehejte žloutky, ještě chvíli šlehejte a za stálého míchání přisypte do žloutkové směsi mouku smíchanou s práškem do pečiva.

Do směsi přidejte čokoládu, nasekané ořechy a nakrájené hrušky. Pak do těsta zlehka vmíchejte našlehaný sníh a nalijte je do vymazané a vysypané chlebíčkové formy. Vložte do trouby předehřáté na 160°C a pečte asi 45 minut.

autor: Marcela Antošová