Hovězí hamburger
Jak vaří kuchař? To je otázka pro pondělní apetýtové recepty. Dnes naposledy se vydáváme do kuchyně Oskara Klanerta.
Budete potřebovat:
- 600 g hovězího krku
- 200 g majonézy
- 100 g restované slaniny
- 4-8 plátků čedaru
- zelenina (rajčata, zelné listy apod.)
- sůl
- 1 vejce (může být i nemusí, na závěr jako volské oko)
- housky na hamburgery
Postup:
- Maso nameleme.
- Vytvoříme kuličky, zmáčkneme a uprostřed uděláme důlek.
- Grilujeme nebo použijeme rozpálenou pánev.
- Slaninu restujeme do křupava.
- Následně ji dáme do majonézy a rozmixujeme.
- Housku na hamburger také orestujeme na šťávě z masa.
- Pak ji potřeme připravenou slaninovou majonézou.
- Vložíme karbenátek z masa, přidáme salát, rajče, podle chuti, plátek chedaru, kdo chce, může přidat ještě volské oko, které si připraví opět na výpeku na závěr.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka