Houbová omáčka s bramborovým knedlíkem

I vegani, tedy ti, kdo se vyhýbají potravinám živočišného původu, mají rádi houby! Pokud v rodině někoho takového máte a nevíte, co pro něj uvařit, máme pro vás další recept od Lenky Kučerové. A navíc na naši domácí klasiku.

Budete potřebovat:

omáčka:
1 větší cibule
žampiony
zeleninový vývar
sůl, pepř
dle chuti sójová omáčka
houbové koření
kmín
libeček
mouka

knedlík (1 šiška):
300 g brambor
100 g hrubé mouky
sůl

Postup:

1. Cibuli nakrájíme a osmažíme s celým kmínem.

2. Přidáme žampiony, podlijeme zeleninovým vývarem a dusíme.

3. Okořeníme a nakonec zahustíme moukou rozkvedlanou v troše vody.

4. Uvařené brambory najemno nastrouháme, přidáme mouku a trochu soli.

5. Vypracujeme těsto (do kterého dle potřeby přidáme mouku, ale snažíme se pracovat rychle, aby neřídlo).

6. Vytvarujeme šišku a vaříme zhruba 15 minut, během nichž ji ve vodě otočíme.

7. Vyjmeme z vody, rozkrájíme na plátky a podáváme k omáčce.

autor: Zuzana Plíšková