Horňácké recepty: Užicová buchta z Velké nad Veličkou

Vyzkoušejte recept na užicovou buchtu od naší posluchačky paní Anny Šajdlerové z Velké nad Veličkou.

Připravte si:
7 lžic cukru
3 vejce
7 lžic oleje
15 lžic mléka
15 lžic hladké mouky
prášek do pečiva

Postup:
1. Vyšleháme vejce s cukrem, pomalu přiléváme olej a mléko.

Pečení, plech, buchta (ilustrační foto)

2. Nakonec zašleháme mouku s práškem do pečiva.

3. Vylijeme na vymazaný a vysypaný plech a poklademe ovocem.

4. Na závěr posypeme drobenkou a pečeme asi dvacet minut.

autor: Zuzana Plíšková

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Když vás chytne klasika, nikdy vás už nepustí. I kdybyste se před ní plazili.

Petr Král, hudební dramaturg a moderátor Českého rozhlasu

Nebojte se klasiky!

Nebojte se klasiky!

Koupit

Bum, řach, prásk, křup, vrz, chrum, švuňk, cink. Už chápete? Bicí! Který nástroj vypadá jako obří hrnec ze školní jídelny potažený látkou? Ano, tympán! A který připomíná kuchyňské police? A který zní jako struhadlo? A který jako cinkání skleničkami? A který zní jako vítr?