Hlíva ústřičná v čínském karamelu
Recept z Apetýtu s Danou Lipovskou 9. června.
Suroviny:
300 g hlívy ústřičné, dvě polévkové lžíce cukru, dvě polévkové lžíce octa, sójová omáčka podle chuti, dvě polévkové lžíce stolního oleje, jedno balení čínských bezvaječných nudlí, 300 g rajčat, 200 g paprik, 200 g brokolice, 300 g čínského zelí, dva pórky
Postup:
Zeleninu nakrájíme na drobné kousky a nudle uvaříme podle návodu. Na pánvi (nejlépe wok) rozpálíme olej a přidáme ocet a cukr. Vytvoří se karamel, do kterého přidáme na proužky nakrájenou hlívu, promícháme a zvolna opékáme, potom přidáme nakrájenou zeleninu, opět promícháme a dále dusíme. Přidáme podle chuti sójovou omáčkou a po 10 minutách přidáme také uvařené nudle. Znovu lehce promícháme a opečeme.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.