Guláš pečený v troubě
V mrazivém počasí není nad pořádný, silný guláš. Bez ohledu na to, jaké maso použijete, recept od Jany Krůzové z Rakvic vám určitě zachutná!
Budete potřebovat:
600 g masa (dle chuti krůtí, vepřové nebo hovězí)
2 cibule
sušený česnek
mletá sladká paprika
kmín
bobkový list
rajčatový protlak
nové koření
vývar
dle potřeby strouhanka, nebo chlebová střídka
Postup:
1. Maso nakrájíme na kostičky a opečeme na nakrájené cibuli.
2. Poté přidáme sušený česnek, mletou papriku, kmín, bobkový list a zalijeme vývarem.
3. Zakryjeme pokličkou a pečeme v troubě asi 1,5 hodiny doměkka.
4. Pokud se nám omáčka zdá příliš řídká zahustíme strouhankou, nebo chlebovou střídkou.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.