Grilovaný měšec
Letní pohodu podporují tento týden recepty v Apetýtu. Grilujeme a připravujeme dobroty, které nejlépe chutnají s našimi blízkými.
Budete potřebovat:
- 1 plátek vepřové krkovičky
- 5 menších brambor
- 1 lžíce oleje
- 3 plátky cibule
- 1 plátek anglické slaniny
- 1 lžičku grilovacího koření
- sůl a pepř
Postup:
- Na alobal dáme lžíci oleje, rozložíme plátky oloupaných syrových brambor a cibule. Posypeme na nudličky pokrájenou anglickou slaninou.
- Nahoru dáme plátek krkovičky, který jsme naklepali, osolili a opepřili.
- Celou porci na závěr posypeme směsí grilovacího koření.
- Důkladně měšec zabalíme, aby během pečení nevytékala šťáva, pečeme na grilu zhruba 40 minut.
- Jídlo se dá připravit i v troubě. Výhodou zabalení do alobalu je šťavntost porce i silná chuť, kterou si maso zachová.
Tip: Měšec si můžete připravit i ve variantě bez masa, kdy ho nahradíte kousky oblíbené zeleniny.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.