Grilovaný měšec

Letní pohodu podporují tento týden recepty v Apetýtu. Grilujeme a připravujeme dobroty, které nejlépe chutnají s našimi blízkými.

Budete potřebovat:

  • 1 plátek vepřové krkovičky
  • 5 menších brambor
  • 1 lžíce oleje
  • 3 plátky cibule
  • 1 plátek anglické slaniny
  • 1 lžičku grilovacího koření
  • sůl a pepř

Postup:

  1. Na alobal dáme lžíci oleje, rozložíme plátky oloupaných syrových brambor a cibule. Posypeme na nudličky pokrájenou anglickou slaninou.
  2. Nahoru dáme plátek krkovičky, který jsme naklepali, osolili a opepřili.
  3. Celou porci na závěr posypeme směsí grilovacího koření.
  4. Důkladně měšec zabalíme, aby během pečení nevytékala šťáva, pečeme na grilu zhruba 40 minut.
  5. Jídlo se dá připravit i v troubě. Výhodou zabalení do alobalu je šťavntost porce i silná chuť, kterou si maso zachová.

Tip: Měšec si můžete připravit i ve variantě bez masa, kdy ho nahradíte kousky oblíbené zeleniny.