Grenadýrský marš
Rychlý a chutný recept od vyhlášeného oslavanského šéfkuchaře místní základní školy Mojmíra Malého.
Pro 4 osoby budete potřebovat:
1 kg brambor
400 g širokých nudlí
200 g uzené slaniny
200 g cibule
Jednoduchý postup:
1. Brambory uvaříme ve slupce a nakrájíme na plátky nebo na kostky.
2. Nudle uvaříme doměkka ve slané vodě.
3. Uzenou slaninu nakrájíme na malé kostečky, vyškvaříme, přidáme nakrájenou cibuli a smažíme dozlatova.
4. Vše smícháme s brambory a nudlemi. Osolíme, opepříme a přidáme majoránku nebo nasekanou zelenou petrželku.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka