Galetky z těstovin
Plýtvat se nemá a potravinami obzvlášť ne. Už slavná Babička ze stejnojmeného románu říkala, že správná hospodyňka i pro pírko přes plot skočí.
Pokud vám v lednici zůstal zbytek uvařených těstovin a dumáte nad využitím, vyzkoušejte galetky. Tohle slovo pochází z francouzské kuchyně a vyznačuje různé typy kulatých křupavých koláčů, které mají zahnuté strany a vršek je vždy otevřený, aby bylo vidět, jakou náplň obsahují. Tady ovšem nepůjde o sladké pečení, ale slanou pochoutku, která se může stát hlavním jídlem i přílohou, záleží na vaší kulinářské fantazii.
Budete potřebovat:
- 200 g zbytků vařených těstovin
- 3 vejce
- 100 g kvalitního strouhaného sýra
- 50 g šunky
- 10 g másla
- pažitku
- sůl
- pepř
Postup:
- Troubu předehřejeme na 200 °C
- Šunku nakrájíme na malé kousky, v míse ušleháme vejce.
- Přidáme strouhaný sýr, těstoviny, pažitku, osolíme a opepříme. Směs naléváme ideálně do vymazané formy na muffiny.
- Pečeme asi 15 minut, podáváme s velkou porcí letního salátu.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka