Francouzský toast
Přiznáváme, že tento recept je velmi podobný populárnímu chlebu ve vajíčku.Jde tedy o jídlo velmi jednoduché a přitom výborné. Skvělý tip třeba na víkendovou teplou snídani. Hodí se na zpracování zbylého bílého pečiva.
Budete potřebovat:
8 krajíčků bílého chleba (lépe ale briošky nebo vánočky)
2 lžíce cukru
mletá skořice
4 vejce
200 ml plnotučného mléka/smetany na vaření
máslo
Postup:
1. Vejce důkladně rozkvedláme s mlékem tak, aby vznikla hladká směs.
2. Přimícháme cukr a skořici.
3. Ve vaječné směsi obalíme krajíčky chleba, každou stranu necháme ponořenou zhruba minutu.
4. Smažíme z obou stran na másle. Podáváme teplé, na talíři doplníme dle vlastní chuti třeba javorovým sirupem nebo rozehřátou čokoládou.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.