Francouzská horká čokoláda
Zapomeňte na instantní horkou čokoládu z obchodu. Připravit si tuhle dobrotu z domácích surovin je velmi snadné a výsledek je navíc mnohem chutnější.
Budete potřebovat:
350 ml plnotučného mléka
150 ml smetany ke šlehání
1-2 lžičky cukru
250 g kvalitní hořké čokolády
šlehačka na ozdobu
Postup:
1. V rendlíku zahřejeme mléko, smetanu a cukr.
2. Přivedeme těsně pod bod varu a stáhneme z plotny.
3. Přimícháme nasekanou čokoládu a mícháme do úplného rozpuštění.
4. Servírujeme horké s čerstvě ušlehanou smetanou. Pro ozvláštnění chuti můžeme přidat trochu kávy, chili nebo třeba skořice.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Lidský faktor jsem znal jako knížku, ale teprve s rozhlasovým zpracováním jsem ho dokonale pochopil...
Robert Tamchyna, redaktor a moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Lidský faktor
Točili jsme zajímavý příběh. Osoby, které jsme hráli, se ocitaly ve vypjatých životních situacích, vzrušující práce pro herce a režiséra. Během dalšího měsíce jsme Jiří a já odehrané repliky svých rolí žili. Fantasmagorické situace posledního dílu příběhu se staly naší konkrétní každodenností. V srpnu Jiří Adamíra zemřel. Lidský faktor byla naše poslední společná práce.“ Hana Maciuchová