Francouzská horká čokoláda

Zapomeňte na instantní horkou čokoládu z obchodu. Připravit si tuhle dobrotu z domácích surovin je velmi snadné a výsledek je navíc mnohem chutnější.

Budete potřebovat:

350 ml plnotučného mléka

150 ml smetany ke šlehání

1-2 lžičky cukru

250 g kvalitní hořké čokolády

šlehačka na ozdobu

Postup:

1. V rendlíku zahřejeme mléko, smetanu a cukr.

2. Přivedeme těsně pod bod varu a stáhneme z plotny.

3. Přimícháme nasekanou čokoládu a mícháme do úplného rozpuštění.

4. Servírujeme horké s čerstvě ušlehanou smetanou. Pro ozvláštnění chuti můžeme přidat trochu kávy, chili nebo třeba skořice.

autor: Zuzana Plíšková

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Lidský faktor jsem znal jako knížku, ale teprve s rozhlasovým zpracováním jsem ho dokonale pochopil...

Robert Tamchyna, redaktor a moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Lidský faktor

Lidský faktor

Koupit

Točili jsme zajímavý příběh. Osoby, které jsme hráli, se ocitaly ve vypjatých životních situacích, vzrušující práce pro herce a režiséra. Během dalšího měsíce jsme Jiří a já odehrané repliky svých rolí žili. Fantasmagorické situace posledního dílu příběhu se staly naší konkrétní každodenností. V srpnu Jiří Adamíra zemřel. Lidský faktor byla naše poslední společná práce.“ Hana Maciuchová