Foccacio
Foccacio (fokáčo) neboli Italský chléb. Tak to je náš dnešní kulinářský tip. Jak na něj?
Budete potřebovat:
- 400 ml teplé vody
- 600 g hladké mouky
- 3 lžíce soli
- 2 lžíce cukru
- 40 ml oleje
- kostku droždí
- hrubá sůl
- rozmarýn
Postup:
- Z vody, cukru a droždí vytvoříme kvásek.
- Poté smícháme s dalšími ingrediencemi a pomalu přidáváme hladkou mouku.
- Vařečkou vypracujeme těsto, které posléze dáme do tepla, nebo třeba na sluníčko.
- Asi po hodině je těsto vykynuté.
- Na plech si dáme pečící papír a těsto na plechu rukama rozložíme.
- Posypeme hrubou solí a rozmarýnem a necháme opět půl hodiny na teplém místě.
- Poté pečeme v troubě rozehřáté na 200 stupňů.
Tip: Italský chléb je výborný sám o sobě. Může se ale péct například i s olivami, slaninou či sýrem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.