Flíčky se zelím
Vyzkoušejte recept od Lenky Nedbalové z Martinic.
Budete potřebovat:
1 větší cibule
1 balení fleků, nebo širokých nudlí
30-40 dkg anglické slaniny vcelku
1 menší hlávka bílého zelí
drcený kmín
olej
sůl, pepř
Postup:
1. Těstoviny uvaříme, propereme studenou vodou a necháme okapat.
2. Anglickou slaninu a cibuli nakrájíme na kostky, zelí na širší proužky.
3. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme anglickou slaninu a jakmile se zatáhne, přidáme nakrájené zelí.
4. Osolíme, opepříme a přidáme kmín a společně dusíme.
5. Těsně před změknutím zelí odstavíme a pod poklicí a necháme změknout.
6. Do hotového zelí přidáme těstoviny, promícháme, dochutíme a můžeme podávat.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.