Filé na kari

Vyzkoušejte s Apetýtem filé na kari a smetaně. Jídlo se hodí na lehkou večeři, kterou zvládnete za půl hodinky.

Připravte si:

  • 3 plátky filé
  • 120 g másla
  • 2 lžíce plnotučné hořčice
  • 1 menší cibuli
  • 1 lžičku kari koření
  • šťávu z citronu
  • trochu oleje
  • sůl, pepř a alobal

Postup:

  1. Mražené plátky rozmrazíme a opláchneme ve studené vodě, osušíme, osolíme a opepříme.
  2. V misce utřeme máslo s hořčicí, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, šťávu z citronu a kari koření.
  3. Máslovou směs dobře promícháme, z alobalu si vystřihneme tři čtverce o velikosti 30x 30 centimetrů.
  4. Čtverce potřeme olejem, aby se filé nepřipalovalo, na každý čtverec položíme plátek, který přikryjeme máslovou směsí.
  5. Pořádně rybu zabalíme, aby směs při pečení nevytékala do trouby.
  6. Pečeme 20 minut na 200 stupňů.
  7. Takto připravené filé nejlépe chutná s vařenými bramborami a čerstvou zeleninovou oblohou. Díky alobalu si ryba zachová svoji chuť a nevysuší se.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.