Eskymo řezy

Eskymo a míša, dva ikonické nanuky, které se staly inspirací pro vynikající moučníky. Pokud jste si na eskymu jako děti pochutnávali, pak jistě víte, že je pro něj charakteristická kokosová chuť. Recept na řezy k s kokosem a čokoládou poslala Emílie Plískalová z Držovic.

Budete potřebovat:

těsto:
2 hrnky hladké mouky
1 hrnek krystalového cukru
1 hrnek mléka
1/2 hrnku oleje
1 vanilkový cukr
1/2 prášku do pečiva
2-3 lžíce kakaa
2 vejce

krém:
500 ml mléka
2 kokosové pudinky
125 g másla
dle chuti cukr
1 kelímek zakysané smetany

na dokončení:
rybízová marmeláda
čokoláda

Postup:

1. Suroviny na těsto smícháme a pečeme na vymazaném a moukou vysypaném plechu asi 20-30 minut v troubě vyhřáté na 180 stupňů.

2. Z pudinkových prášků, mléka a cukru uvaříme hustý pudink a necháme vychladnout.

3. Máslo o pokojové teplotě utřeme s cukrem a po lžících přidáváme pudink a zakysanou smetanu.

4. Korpus potřeme rybízovou marmeládou a poté krémem. Dáme vychladit a poté postříkáme čokoládou.

autor: Zuzana Plíšková