Eskymo řezy

Vyzkoušejte recept od Boženy Světlíkové z Hroznové Lhoty. Poslouchejte recepty Apetýtu každý všední den po 10. hodině.

Těsto:
4 vejce
2 hrnky hladké mouky
1 hrnek krupicového cukru
2 lžíce kakaa
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
1 hrnek mléka
půl hrnku oleje

Krém:
2 kokosové pudinky
půl litru mléka
cukr podle chuti
máslo
kelímek zakysané smetany

Čokoláda na polití:
čokoláda na vaření
trochu tuku
smetana ke šlehání

Postup:
1. Suroviny na těsto smícháme a prošleháme.

2. Nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a upečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů.

3. Uvaříme pudink a necháme vychladnout. Vyšleháme s máslem a do vychladlého krému zamícháme smetanu. Natřeme na vychladlý korpus.

4. Připravíme si čokoládu na polití. Rozpustíme s trochou tuhého tuku a vmícháme smetanu ke šlehání. Nalijeme na krém, necháme vychladnout a krájíme.

autor: Zuzana Plíšková

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.