Dýňové knedlíky

Polévka, kari nebo koláč - to všechno můžete uvařit či upéct z dýně. A my vám dnes přidáme další nevšední dýňovou inspiraci.

Budete potřebovat:

  • 500 g dýňové dužiny
  • 250 g celozrnného pečiva z předešlého dne (bagetek či housek)
  • 200 ml mléka
  • 3 lžíce rozpuštěného másla
  • 2 vejce
  • 2 lžíce krupice
  • 1 lžíce škrobové moučky
  • sůl, pepř

Postup:

  1. Dýni upečeme nebo podusíme doměkka a rozmačkáme na kaši.
  2. Pečivo nakrájíme na kostičky, zalijeme vlažným mlékem a necháme asi čtvrt hodiny stát.
  3. Pak smícháme s dýňovým pyré.
  4. Přidáme vejce, krupici, škrobovou moučku a rozpuštěné máslo.
  5. Osolíme a opepříme a důkladně promícháme.
  6. Namočíme si ruce do studené vody a tvarujeme knedlíky.
  7. Opatrně je vkládáme do vroucí osolené vody a vařme asi 15-20 minut.
  8. Servírujeme ke smetanovým omáčkám nebo omáčkám z kořenové zeleniny.
autor: Zuzana Plíšková