Dunajské vlny

Čokoládová poleva, krém a světlý a tmavý korpus, který díky vtisknutým višním na řezu připomíná vlny. Přesně z toho se skládá moučník, na kterém si pochutnávají už celé generace.

Budete potřebovat:

těsto:

350 g hladké mouky
1 prášek do pečiva
175 ml oleje
175 ml mléka
175 g cukru
3 vejce
1 - 2 lžíce kakaa
špetka soli

krém:

1 vanilkový pudink
400 ml mléka
3 lžíce cukru
250 g másla

navíc:

čokoládová poleva
1 sklenice višní

Postup:

1. Pudink připravíme dle návodu a po uvaření na něj rozprostřeme potravinovou fólii, aby se nevytvořil škraloup.

2. Při pokojové teplotě necháme vychladnout.

3. Vejce vyšleháme s cukrem do pěny.

4. Poté pomalu přilijeme olej.

5. Nakonec střídavě po lžících přidáváme mléko a mouku s práškem do pečiva.

6. Polovinu těsta nalijeme na plech s vyšším okrajem vyložený pečicím papírem.

7. Do druhé části vmícháme kakao a lžíci mléka a nalijeme na světlé těsto.

8. Do těsta jemně vtlačíme okapané višně.

9. Pečeme při 180 stupních asi 30-35 minut.

10. Necháme vychladnout a dokončíme krém - máslo o pokojové teplotě utřeme do pěny a po lžících vmícháme pudink.

11. Krém rozetřeme na vychladlý korpus a necháme vychladit.

12. Pak polijeme čokoládovou polevou a po ztuhnutí rozkrájíme.

autor: Zuzana Plíšková