Drobenkový rybízový koláč
Další recept, ve kterém využijete ovoce ze zahrádky, je drobenkový rybízový koláč. Ale ne tak obyčejný, na něj totiž potřebujete kromě náplně jen drobenku. A to jen lehce vylepšenou o skořici a prášek do pečiva.
Budete potřebovat:
drobenka:
400 g polohrubé mouky
250 g másla
100 g cukru
1/2 prášku do pečiva
skořice
náplň:
400 g rybízu
250 g smetany ke šlehání
15 g škrobové moučky
50 g cukru (nebo podle chuti)
Postup:
1. Z mouky, másla, cukru, prášku do pečiva a skořice připravíme drobenku, kterou rozdělíme na dvě poloviny.
2. Jednu rozprostřeme na dobře vymazaný plech s vyšším okrajem a přitlačíme.
3. Dáme zhruba na 10 minut do trouby vyhřáte na 165 stupňů a poté necháme krátce vychladnout. Smetanu vyšleháme, přidáme cukr, škrobovou moučku a rybíz.
4. Rozprostřeme na předpečený základ, posypeme druhou částí drobenky a dáme do trouby na dalších 30 minut.
5. Před krájením necháme lehce vychladnout.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka