Domácí horká čokoláda

Gastronomicky vyladěnou čokoládu, tak jak ji ve filmu Čokoláda připravovala Julliette Binoche, pro vás sice dnes nemáme. Ale i na domácí variantě, kterou nabízíme, si určitě pochutnáte. A rozhodně si ji připravte před tím, než si pustíte náš filmový tip.

Budete potřebovat:

  • 1 zahuštěné sladké kondenzované mléko
  • 1 neslazené kondenzované mléko
  • 1 velkou hořkou čokoládu, nejlépe s 70 procenty kakaové hmoty (asi 400g)
  • 1 menší mléčnou čokoládu (asi 200g)

Postup:

  1. Do kastrolu nalijeme vodu a vložíme do něj skleněnou mísu, čokoládu totiž připravujeme ve vodní lázni.
  2. Do mísy vložíme rozlámanou čokoládu.
  3. Jakmile se teplem rozehřeje, rozmícháme a za stálého míchání postupně vlijeme obě kondenzovaná mléka.
  4. Prohřejeme a vymícháme do jemného krému.
  5. Podáváme v keramických hrníčcích samotné nebo například s hrozny či jiným ovocem.