„Divoká Hilda“

S novým týdnem vám naservírujeme také novou dávku inspirace do vaší kuchyně. Abychom ten poslední prázdninový týden pojali pěkně zvesele, vybíráme tentokrát jídla s neobvyklým názvem.

Budete potřebovat:

  • 400 ml smetany ke šlehání
  • 300 g mražených malin + čerstvé na ozdobu
  • 2 balíčky vanilkového cukru
  • 150 g nahrubo rozdrcených sněhových pusinek

 

Postup:

  1. Smetanu vyšleháme spolu s vanilkovým cukrem dotuha.
  2. Připravíme si vyšší skleničky a na jejich dno dáme část mražených malin.
  3. Na ně rozprostřeme kousky pusinek a přidáme vrstvu šlehačky.
  4. Znovu přidáme část malin a opakujeme, dokud máme suroviny.
  5. Vše zakončíme vrstvou šlehačky a dozdobíme čerstvými malinami.
  6. Podáváme vychlazené.
autor: Zuzana Plíšková

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.