Cuketové řezy v pivním těstíčku
Pokud máte zahrádku nebo štědré sousedy, tak jistě víte, že nikdy není brzy začít sbírat recepty na zužitkování cukety. A protože spolu s vámi myslíme dopředu, vybrala do pátečního Apetýtu Zuzana Plíšková právě jeden rychlý cuketový.
Budete potřebovat:
cca 250 - 300 g cukety
125 g mozzarelly
2 vejce
4 lžíce hladké mouky
100 ml světlého piva
opražená sezamová semínka
sůl, pepř
Postup:
1. Žloutky umícháme s pivem, solí a hladkou mouku.
2. Z bílků ušleháme tuhý sníh a přimícháme do těsta spolu se sezamovými semínky.
3. Mozzarellu nakrájíme na plátky a vysušíme papírovými utěrkami.
4. Cuketu nakrájíme na kolečka (o tloušťce asi 1 cm), osolíme a vysušíme.
5. Mezi dva plátky cukety dáme vždy 1 plátek mozzarrely potřené trochou oleje.
6. Přitlačíme a obalíme v těstíčku.
7. Smažíme dozlatova v rozpáleném oleji.
8. Podáváme s bramborovou kaší a cibulkou na másle.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.