Co patří do lednice a co ne? Babské rady přináší průvodce optimálním skladováním potravin
Dobré skladování potravin prodlužuje jejich životnost. Co můžete dát do ledničky a kterým potravinám bude lépe ve spíži?
Uzeniny, které často skladujete v plastové krabičce s víčkem, vydrží déle čerstvé, pokud k nim přidáte pár neuvařených těstovin.
Rozříznutý citron uchováte několik dnů čerstvý, když ho v lednici položíte na talířek a přikryjete skleničkou.
Skladování v lednici je vhodné pro: jablka, hrušky, broskve, hroznové víno, lesní a zahradní ovoce jako jahody či borůvky. Dále listovou, kořenovou či košťálovou zeleninu.
Co naopak do chladu lednice nepatří? Brambory, cibule a česnek, rajčata, lilek, paprika, okurka, zázvor nebo exotické ovoce – mango, ananas či banány. Těm svědčí spíže nebo sklep.
Mohlo by vás zajímat
Nejposlouchanější
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.