Cizrnový guláš

Vyzkoušejte recept od Marie Štoplové z Moravského Krumlova.

Budete potřebovat:

500 g sterilované cizrny
červená, žlutá a zelená paprika
200 g cibule
česnek
50 g rajčatového protlaku
mletá paprika
majoránka
sůl, pepř

Postup:

1. Nakrájenou cibuli a česnek usmažíme dozlatova.

2. Přidáme cizrnu, rajčatový protlak, mletou papriku, trochu vody a prohřejeme.

3. Cizrnu asi z 1/3 rozmixujeme tyčovým mixérem, abychom omáčku zahustili.

4. Přidáme nakrájenou papriku a znovu povaříme.

5. Nakonec dochutíme majoránkou, solí, pepřem a česnekem.

6. Podáváme s pečivem.

autor: Zuzana Plíšková

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.