Císařský trhanec
Vyzkoušejte recept od naší redaktorky Zuzky Plíškové. Poslouchejte recepty Apetýtu každý všední den po 10. hodině.
Budete potřebovat:
200 g hladké mouky
4 vejce
40 g másla
300 ml mléka
30 g cukru
rozinky namočené v rumu
plátky mandlí
Postup:
1. V míse nejprve smícháme mouku, špetku soli, cukr, mléko, žloutky a vypracujeme těsto.
2. Pak vmícháme sníh z bílků a těsto nalijeme do pekáčku vymaštěného rozpuštěným máslem.
3. Pečeme při 180 stupních asi 15 minut dozlatova.
4. Po upečení roztrháme dvěma vidličkami na nepravidelné kousky a přidáme rozinky a mandle. Potom dáme ještě zapéct.
5. Na talíři pocukrujeme moučkovým cukrem a podáváme s jablečným pyré nebo švestkovým kompotem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Historická detektivka z doby, kdy byl hrad Zlenice novostavbou. Radovan Šimáček jako průkopník žánru časově předběhl i Agathu Christie!
Vladimír Kroc, moderátor


Zločin na Zlenicích hradě
Šlechtici, kteří se sešli na Zlenicích, aby urovnali spory vzniklé za vlády Jana Lucemburského, se nepohodnou. Poté, co je jejich hostitel, pan Oldřich ze Zlenic, rafinovaně zavražděn, tudíž padá podezření na každého z nich. Neunikne mu ani syn zlenického pána Jan, jemuž nezbývá než doufat, že jeho přítel Petr Ptáček celou záhadu rozluští...