Císařský trhanec

Vyzkoušejte recept od naší redaktorky Zuzky Plíškové. Poslouchejte recepty Apetýtu každý všední den po 10. hodině.

Budete potřebovat:
200 g hladké mouky
4 vejce
40 g másla
300 ml mléka
30 g cukru
rozinky namočené v rumu
plátky mandlí

Postup:
1. V míse nejprve smícháme mouku, špetku soli, cukr, mléko, žloutky a vypracujeme těsto.

2. Pak vmícháme sníh z bílků a těsto nalijeme do pekáčku vymaštěného rozpuštěným máslem.

3. Pečeme při 180 stupních asi 15 minut dozlatova.

4. Po upečení roztrháme dvěma vidličkami na nepravidelné kousky a přidáme rozinky a mandle. Potom dáme ještě zapéct.

5. Na talíři pocukrujeme moučkovým cukrem a podáváme s jablečným pyré nebo švestkovým kompotem.

autor: Zuzana Plíšková

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

    Karin Lednická, spisovatelka

    kostel_2100x1400.jpg

    Šikmý kostel 3

    Koupit

    Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.