Cikánský řízek
Recept z pondělního Apetýtu, který posluchačům nabídla Marcela Antošová.
Suroviny:
400 g kuřecího masa, 4 vejce, 3 - 4 ks střední cibule, 4 lžíce bramborové moučky, 1 lžička soli, 1 lžička pepře, 1 lžička mleté papriky, 1/2 lžičky kari, 1 lžíce sojové omáčky, olej na smažení dle potřeby
Postup:
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a dáme do misky. Přidáme všechny vyjmenované ingredience, cibuli nakrájíme na půlkolečka a vše pěkně promícháme. Mezitím si dáme vařit brambory.
Připravíme teflonovou pánev s olejem. Na rozpálenou pánev dáme kopečky připravené kuřecí směsi, rozprostřeme je v malé řízečky a upečeme. Podáváme s oblohou z čerstvé zeleniny a brambory s máslem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.