Chudí rytíři

Vzpomínáte si na oblíbená jídla z dětství? Většinou byla úplně jednoduchá, věhlasní šéfkuchaři by nad nimi možná ohrnovali nos, ale my na ně nedáme dopustit.

Budete potřebovat:

  • 8 plátků staršího světlého toastového chleba/bagety
  • povidla
  • 3 vejce
  • cca 100 ml mléka
  • špetka skořice
  • vanilkový cukr
  • 100 g mletých mandlí

Postup:

  1. Plátek pečiva vždy namažeme povidly a přiklopíme druhým plátkem.
  2. Do jednoho hlubokého talíře dáme mléko rozmíchané s vanilkovým cukrem a skořicí, do dalšího rozkvedlaná vejce.
  3. Do třetího nasypeme mleté mandle. Slepené plátky pečiva vždy namočíme nejprve krátce v mléce, poté ve vejcích nakonec obalíme v mandlích.
  4. Smažíme v rozpáleném tuku dozlatova z obou stran.
  5. Po usmažení rozkrojíme na menší dílky.
  6. Servírujeme teplé, posypané moučkovým cukrem a doplněné vanilkovou zmrzlinou nebo šlehačkou.

autor: Zuzana Plíšková