Chlebová polévka
Dnes si v Apetýtu představíme jídlo, které se z dnešního pohled k adventu a Mikuláši vůbec moc nehodí. Ve skutečnosti k nim ale tato docela skromná polévka patří více než cokoliv jíného.
Budete potřebovat:
- 750 ml vývaru
- 250 ml světlého piva
- 150 g chleba
- 60 g másla
- 1 lžíce mouky
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 žloutky
- 3 lžíce smetany
- petrželka
- sůl, pepř
Postup:
- Máslo rozpustíme na pánvi a opečeme na něj dozlatova na kostičky nakrájený chléb.
- Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek a po několika minutách zaprášíme moukou.
- Zalijeme vývarem a pivem a dochutíme solí a pepřem.
- Vaříme asi 20 minut a na závěr rozmixujeme.
- Žloutky rozmícháme se smetanou, vlijeme do polévky a ještě krátce povaříme.
- Dle potřeby ještě osolíme a opepříme a na talířích zdobíme nasekanou petrželkou.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka