Chlapský štrúdl
Znáte to - pro některé lidi je prostě nejlepším moučníkem řízek. Nebo klobása. A právě pro takové typy (které se ale navzdory názvu receptu najdou mezi oběma pohlavími) je určený tenhle štrúdl, který peče Renata Lišková z Martinic.
Budete potřebovat:
1 listové těsto
sklenice zavařeného bílého zelí (ne kysaného)
2 jitrnice
vejce na potření
Postup:
1. Zelí necháme okapat a vymačkáme přebytečný nálev.
2. Jitrnice oloupeme, promícháme a spojíme se zelím.
3. Listové těsto rozdělíme na dvě části a rozválíme.
4. Plníme připravenou směsí, zavineme, dáme na plech a potřeme rozkvedlaným vejcem.
5. Pečeme na 180 stupňů asi 20 minut.
6. Můžeme podávat samotný, anebo s bramborovou kaší vylepšenou škvarky.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Nenechte si ujít kouzlo staré Číny s Hankou Maciuchovou
Ondřej Kepka, režisér a moderátor


Tajný deník čínské císařovny
Románové zpracování životního příběh císařovny vdovy Cch'-si, která se jako mladá dívka Jehonala stala konkubínou císaře a díky mimořádné inteligenci, intrikám i krutosti dokázala postupně vystoupat na vrchol a na půlstoletí se stát faktickou vládkyní Číny.