Chilli papričky vám rozproudí krevní oběh. Po jakékoliv úpravě totiž neztrácí svoji pálivost

22. březen 2024

Pokud do jídla přidáváte chilli papričky, zbavte je nejdříve semínek, zmírníte jejich ostrost.

Po práci s chilli papričkami si hned důkladně umyjte ruce, protože papričky obsahují prchavé oleje, které mohou podráždit kůži a uškodit očím, pokud si sáhnete na tvář. Nejlepší prevence je práce v rukavicích, protože chilli je agresivní i několik hodin po nakrájení.

Pokud raději používáte pasty z chilli, pamatujte, že silnější je červená a méně pálí zelená. Chilli je možno přidávat do pokrmů jak čerstvé, tak i sušené. Po jakékoliv úpravě totiž neztrácí svoji pálivost. Chilli papričky jsou bohaté na provitamin A, vitamin C a celý B. Jejich konzumace se doporučuje pro lepší chod krevního oběhu i při bolesti hlavy. Je také přírodním antiseptikem, které čistí organismus a chrání střeva.

Spustit audio

Související