Čevapčiči (10 porcí)
Sarma, šopský salát nebo právě čevapčiči - to jsou jen některá jídla, která k nám v minulosti od Jadranu pronikla a děláme je dodnes. Možná už jen ne tolik, jako dřív. A přitom právě čevapčiči - smažené válečky z mletého masa podávané s hořčicí a cibulí - jsou rychlé a jednoduché, takže se hodí je mít v záloze pro rychlý oběd.
Budete potřebovat:
500 g hovězího zadního masa
500 g vepřového ořezu
300 g cibule
30 g soli
5 g mleté papriky
pepř
200 g hořčice
120 g škvařeného sádla
Postup:
1. Maso opláchneme a umeleme společně s polovinou cibule.
2. Mírně osolíme, přidáme pepř a papriku, směs pečlivě promícháme a rozdělíme na 30 dílů.
3. Tvarujeme z nich šišky, které osmažíme do zlatova v rozpáleném sádle.
4. Podáváme s bramborem nebo chlebem přelité výpekem se syrovou cibulí a hořčicí.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.