Čevapčiči (10 porcí)

Sarma, šopský salát nebo právě čevapčiči - to jsou jen některá jídla, která k nám v minulosti od Jadranu pronikla a děláme je dodnes. Možná už jen ne tolik, jako dřív. A přitom právě čevapčiči - smažené válečky z mletého masa podávané s hořčicí a cibulí - jsou rychlé a jednoduché, takže se hodí je mít v záloze pro rychlý oběd.

Budete potřebovat:

500 g hovězího zadního masa
500 g vepřového ořezu
300 g cibule
30 g soli
5 g mleté papriky
pepř
200 g hořčice
120 g škvařeného sádla

Postup:

1. Maso opláchneme a umeleme společně s polovinou cibule.

2. Mírně osolíme, přidáme pepř a papriku, směs pečlivě promícháme a rozdělíme na 30 dílů.

3. Tvarujeme z nich šišky, které osmažíme do zlatova v rozpáleném sádle.

4. Podáváme s bramborem nebo chlebem přelité výpekem se syrovou cibulí a hořčicí.

autor: Zuzana Plíšková

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.