Česnekovo-rajčatová směs
Recept na česnekovo-rajčatovou směs, od paní Hany Studýnkové z Brna, zazněl v Apetýtu 24. září.
Suroviny:
1 až 2 kg rajčat, 300 až 400 g česneku, 50 g soli
Postup:
Rajčata pomeleme, nejlépe společně s česnekem. Vznikne hustá kaše, do které přidáme sůl.
Pořádně zamícháme a necháme sůl dobře rozpustit.
Směsí naplníme suché sklenice a odložíme na tmavé místo. Bez jakéhokoliv vaření vydrží i celý rok.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.