Buchta „šup šup“

Džem, marmeláda, ovoce, zavařování

Recept nám poslala babička ze Svatobořic, v jejíž rodině se buchta těší popularitě přes padesát let. Přitom vznikla jako nápad na využití starších zavařeninm které nestíháte spotřebovat.

Budete potřebovat:

4 vejce
300 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
2 lžíce kakaa
400 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva

větší sklenice (0,7 l) ovocného kompotu (případně menší v kombinaci s řidším džemem)

Postup:

1. Smícháme vejce, oba cukry, kakao, mouku a prášek do pečiva.

2. Vmícháme zavařené ovoce i se šťávou (případně s džemem), vlijeme na vymaštěný plech.

3. Poté na těsto můžeme nasypat sekané ořechy, nebo strouhaný kokos.

4. Pečeme při 180 stupních asi 35-40 minut.

5. Pokud jsme buchtu nijak nezdobili, můžeme ji po upečení polít čokoládou a ozdobit barevným sypáním.