Buchta „šup šup“
Recept nám poslala babička ze Svatobořic, v jejíž rodině se buchta těší popularitě přes padesát let. Přitom vznikla jako nápad na využití starších zavařeninm které nestíháte spotřebovat.
Budete potřebovat:
4 vejce
300 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
2 lžíce kakaa
400 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
větší sklenice (0,7 l) ovocného kompotu (případně menší v kombinaci s řidším džemem)
Postup:
1. Smícháme vejce, oba cukry, kakao, mouku a prášek do pečiva.
2. Vmícháme zavařené ovoce i se šťávou (případně s džemem), vlijeme na vymaštěný plech.
3. Poté na těsto můžeme nasypat sekané ořechy, nebo strouhaný kokos.
4. Pečeme při 180 stupních asi 35-40 minut.
5. Pokud jsme buchtu nijak nezdobili, můžeme ji po upečení polít čokoládou a ozdobit barevným sypáním.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
![ze_světa_lesních_samot.jpg ze_světa_lesních_samot.jpg](https://brno.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/30211a0c09767f56cedafa33e6481497.jpg?itok=KWqo-X-T)
![](https://brno.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/1cbf078c2113e4a20ba2b4185c2821e2.jpg?itok=FkhfJLo4)
Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.