Buchta „šup šup“

Recept nám poslala babička ze Svatobořic, v jejíž rodině se buchta těší popularitě přes padesát let. Přitom vznikla jako nápad na využití starších zavařeninm které nestíháte spotřebovat.

Budete potřebovat:

4 vejce
300 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
2 lžíce kakaa
400 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva

větší sklenice (0,7 l) ovocného kompotu (případně menší v kombinaci s řidším džemem)

Postup:

1. Smícháme vejce, oba cukry, kakao, mouku a prášek do pečiva.

2. Vmícháme zavařené ovoce i se šťávou (případně s džemem), vlijeme na vymaštěný plech.

3. Poté na těsto můžeme nasypat sekané ořechy, nebo strouhaný kokos.

4. Pečeme při 180 stupních asi 35-40 minut.

5. Pokud jsme buchtu nijak nezdobili, můžeme ji po upečení polít čokoládou a ozdobit barevným sypáním.

autor: Zuzana Plíšková

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

S hereckými hvězdami poznejte tajemství textu starého dva tisíce let

Ondřej Kepka, režisér a moderátor

Ondřej Kepka

O věrné lásce statečného Chairea a sličné Kallirhoy

Koupit

Román byl napsán pravděpodobně už v prvním století našeho letopočtu a možná dokonce i dříve. Jde o první dochovaný milostný a zároveň i dobrodružný román nejenom antického, ale vůbec evropského písemnictví.