Bublanina s hroznovým vínem

Apetýt vám nabízí další jídlo na téma recepty z jednoho plechu. Zkuste si upéct bublaninu s vínem.

Připravte si:

  • 5 vajec
  • 300 g polohrubé mouky
  • 180 g třtinového cukru
  • 150 ml slunečnicového oleje
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 kypřicí prášek
  • půl lžičky skořice
  • 4 lžíce zakysané smetany
  • 500 g hroznového vína
  • moučkový cukr na posypání

Postup:

  1. Bílky si ušleháme se špetkou soli na sníh.
  2. Žloutky ušleháme s třtinovým cukrem, přidáme vanilkový cukr, skořici, mouku s práškem do pečiva, olej, zakysanou smetanu a vše promícháme.
  3. Nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků.
  4. Větší plech vyložíme pečicím papírem a nalijeme těsto.
  5. Na jeho povrch skládáme v malých rozestupech kuličky hroznů.
  6. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 30 minut. Koláč před servírováním bohatě posypeme moučkovým cukrem.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.