Brownies

Tajemství brownies podle herečky Katherine Hepburn prý bylo ve větším množství másla i cukru ale jen troše mouky. A také tedy v propečení tak akorát – když to přetáhnete, bude moučník suchý. Neměl by být jako buchta, ale skutečně vlhký.

Budete potřebovat:

  • 115 g másla
  • 2 tabulky hořké čokolády
  • 120 g cukru
  • 30 g hladké mouky
  • 2 vejce
  • 1/2 hrnku sekaných ořechů
  • špetka soli
  • vanilka

Postup:

  1. Čokoládu nalámeme a spolu s máslem ji rozpustíme ve vodní lázní.
  2. Přimícháme cukr a necháme povychladnout.
  3. Pak opatrně vmícháme rozkvedlaná vejce, vanilku, ořechy a mouku se špetkou soli.
  4. Vlijeme na tukem vymazaný plech s vyšším okrajem a pečeme asi 30-40 minut při 165 stupních.
  5. Rozkrájíme a servírujeme se zakysanou smetanou.
autor: Zuzana Plíšková