Brokolice s pikantní vinnou omáčkou
Recept nabídla v Apetýtu ve středu 31. července Zdenka Dufková.
Potřebujeme:
600 – 800 g brokolice, sůl
Na omáčku: 2 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, 2 cibule, zelená petrželka, 1 červená paprika, 1 bobkový list, vývar (z kostky masoxu), 150 g vařeného kuřecího masa, 150 g drůbeží šunky, 2 lžíce rajčatového protlaku nebo kečupu, 1 sklenka červeného vína, mletý pepř, sůl, chilli koření
Postup:
Brokolici opláchneme, rozdělíme na růžičky a podusíme v troše osolené vody. Měkkou brokolici slijeme, osušíme, rozdělíme na talíře a přelijeme připravenou omáčkou. Ihned podáváme.
Příprava omáčky:
Na másle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, zasypeme moukou, osmahneme, přidáme nasekanou zelenou petrželku, nakrájenou papriku, bobkový list a vše zalijeme trochou vývaru. Rozšleháme, přivedeme k varu a přidáme na nudličky nakrájenou šunku a maso, rajčatový protlak nebo kečup, víno a krátce povaříme.
Omáčku dochutíme solí, pepřem, chilli a případně i trochou cukru. Před podáváním vyjmeme z omáčky bobkový list. Podáváme s bramborami.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.