Bratislavská buchta

Recept na bratislavskou buchtu od posluchačky Jiřiny zazněl v Apetýtu 26. července.

Suroviny:
5 celých vajec, 300 g práškového cukru, 2 vanilkové cukry, 250 g polohrubé mouky, 500 ml mléka, 100 ml vody, 1 lžíce kakaa, 3 malé zakysané smetany, 1 prášek do pečiva, 100 ml oleje, 1 sáček pudinku, 1 skořicový cukr

Postup:
Vytvoříme první těsto z těchto surovin: 5 vajec, cukr, vanilkový cukr, olej, mouka, prášek do pečiva, kakao a voda.

Polovinu těsta vylijeme na plech. Do druhé poloviny těsta vmícháme kakao a nalijeme, opět zig zag, na první těsto.

V půl litru mléka uvaříme pudinky a ještě teplé nalijeme na těsto. Poté vložíme do trouby, vyhřáté na 150 stupňů.

3 zakysané smetany smícháme se 3 lžícemi práškového cukru a jedním vanilkovým. Směs nalijeme na horký koláč a posypeme skořicovým cukrem.

Po vychladnutí dáme do ledničky a chaldné servírujeme.

autor: Marcela Vandrová

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Děsivá freska válečné krajiny, u které se nepřestávám smát.

Petr Gojda, slovesný dramaturg, Centrum výroby Českého rozhlasu

Osudy dobrého vojáka Švejka

Osudy dobrého vojáka Švejka KOMPLET

Koupit

Pro jedny šťastný blb a ignorant, pro druhé vychytralý šašek. Pro nadporučíka Lukáše boží dobytek. Pro jedny ikona totálního odcizení a nihilismu, pro jiné bojovník proti válce, pro další anti světec a antihrdina. Čte Oldřich Kaiser