Bramborovo celerová kaše
Pondělní recept zazněl v Apetýtu 22. dubna od Marcely Antošové.
Ingredience:
700 g celeru (oloupeme a nakrájíme na kousky), ½ kg brambor (oloupeme a nakrájíme na kousky), 2 oloupané stroužky česneku, 150 ml neochuceného pomazánkového másla, 75 g nasekaného másla, sůl a pepř
Postup:
V hrnci v osolené vařící vodě vaříme celer, brambory a česnek. Asi 10–12 minut doměkka. Slijeme přes cedník. Celer i brambory vratíme do teplého rendlíku a potřeseme jím nad velkým plamenem půl minuty (odpaří se tekutina).
Všechno nahrubo rozmačkáme, postupně přidáváme neochucené pomazánkové máslo a nasekané máslo. Šťoucháme dohladka a krémova. Osolíme, opepříme.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.