Bramborové taštičky
Vyzkoušejte recept naší redaktorky Zuzky Plíškové na vynikající taštičky, které můžete připravit se sladké i slané variantě.
Budete potřebovat:
300 g vařených moučnějších brambor
50 g bramborového škrobu
žloutek
špetka soli
30 g změklého másla
polohrubá mouka podle potřeby
povidla
rum
máslo
cukr
strouhanka skořice citrónová kůra
Postup:
1. Brambory najemno nastrouháme nebo pomeleme, přidáme žloutek, sůl, škrob a máslo.
2. Vzniklé těsto necháme vychladit.
3. Poté rozválíme na pomoučeném válu na tenký plát a vykrajujeme kolečka.
4. Ta plníme povidly ochucenými rumem, je-li potřeba, okraje potřeme žloutkem, přeložíme a okraje přitlačíme vidličkou.
5. Vaříme v osolené vodě.
6. Strouhanku opražíme s cukrem na másle, ochutíme citrónovou kůrou a skořicí.
7. Horké taštičky ve strouhance obalujeme a ihned servírujeme.
8. Taštičky můžeme připravit i se slanou náplní (třeba dušenými houbami) a po uvaření posypeme opečenou cibulkou s máslem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor


Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.