Bramborová máčka
Pokud hledáte rychlá, tradiční a levná jídla, pak vás u tohoto receptu potěšíme. Přiblížíme si pokrm, který si naši předkové dopřávali při anebo po těžké práci na polích.
Budete potřebovat:
- brambory
- zakysaná smetana
- sádlo
- hladká mouka
- kyselé okurky
- natvrdo uvařená vejce
- kmín
- sůl, pepř
- Brambory oškrábeme, nakrájíme na kostky a zalijeme vodou tak, aby byly ponořené.
- Přidáme sůl a kmín a vaříme doměkka.
- Sádlo rozpustíme v hrnci a přidáme trochu hladké mouky.
- Zaljeme vodou z brambor a povaříme. Přidáme nadrobno nakrájené okurky, brambory a smetanu.
- Krátce povaříme a dochutíme solí a pepřem.
- Podáváme s vařenými vejci a chlebem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.