Boloňské špagety
Dnes si připravíme poctivé boloňské špagety. Které ale mimochodem v italské Bologni tradičně vůbec nepřipravovali, omáčka se totiž používá hlavně do lasagní.
Budete potřebovat:
- špagety (cca 400 g)
- 500 g mletého masa
- 2 plechovky drcených rajčat
- 1 mrkev
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- sklenka suchého červeného vína
- 1 lžíce cukru
- 2 lžíce worcesterové omáčky
- bobkový list
- oregano
- petrželka
- sůl, pepř
Postup:
1. Na pánvi rozehřejeme olej, na kterém zpěníme nasekanou cibuli a česnek.
2. Přidáme maso a nahrubo nastrouhanou mrkev a zprudka opečeme.
3. Jakmile je maso hotové, podlijeme vínem a zhruba 2 - 3 minuty mícháme.
4. Nakonec přimícháme rajčata, cukr, worcesterovou omáčku, bobkový list a oregano.
5. Na mírném plameni necháme asi 25 minut probublávat, dle potřeby během vaření podlijeme trochou vody nebo vývaru.
6. Na závěr osolíme a opepříme a přidáme nasekanou petrželku. Špagety uvaříme obvyklým způsobem a podáváme s omáčkou.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.