Bláznivě dobrý koláč
Recept z Apetýtu s Marcelou Vandrovou z pátku 4. května.
Suroviny suché:
3 hrnky hladké mouky, 1 hrnek práškového cukru, 5 lžic kakaa, špetka soli, 2 lžičky jedlé sody
Suroviny mokré:
3/4 hrnku oleje, 2 hrnky studené vody, 2 lžíce octa
Krém na potření:
2 zakysané smetany, 1 šlehačka+ztužovač šlehačky, 2 vanilkové cukry, čokoláda na postrouhání
Postup:
Všechny suché ingredience smícháme dohromady a pak přidáme mokré. Důkladně vyšleháme a dáme péct na vymazaný a vysypaný plech. Mezitím vyšleháme šlehačku se ztužovačem a spojíme se zakysanou smetanou a vanilkovým cukrem. Potřeme upečenou vychladlou buchtu a nastrouháme čokoládu.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor


Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.