Bláznivě dobrý koláč
Recept z Apetýtu s Marcelou Vandrovou z pátku 4. května.
Suroviny suché:
3 hrnky hladké mouky, 1 hrnek práškového cukru, 5 lžic kakaa, špetka soli, 2 lžičky jedlé sody
Suroviny mokré:
3/4 hrnku oleje, 2 hrnky studené vody, 2 lžíce octa
Krém na potření:
2 zakysané smetany, 1 šlehačka+ztužovač šlehačky, 2 vanilkové cukry, čokoláda na postrouhání
Postup:
Všechny suché ingredience smícháme dohromady a pak přidáme mokré. Důkladně vyšleháme a dáme péct na vymazaný a vysypaný plech. Mezitím vyšleháme šlehačku se ztužovačem a spojíme se zakysanou smetanou a vanilkovým cukrem. Potřeme upečenou vychladlou buchtu a nastrouháme čokoládu.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.