Bezový sirup na posílení imunity
Není nikdy pozdě na to, myslet na stav své imunity. Bezy už odkvetly a je na čase posbírat jejich plody na tenhle výborný sirup. Recept pochází od bylinkářky Jarky Divílkové.
Budete potřebovat:
2 litry plodů černého bezu
1 litr vody
2 kg cukru a sáček kyseliny citronové nebo 3 citróny nakrájené na kolečka
Postup:
1. Plody černého bezu necháme v 1 litru vody mírně vařit asi 15 minut a necháme odstát do druhého dne.
2. Druhý den směs opět mírně ohřejeme a přepasírujeme přes sítko a potom ještě přes plátno.
3. Přidáme 2 kg cukru a kolečka citrónů bez pecek nebo kyselinu citrónovou.
4. Uvedeme do mírného varu a hned odstavíme.
5. Plníme do lahví vypláchnutých alkoholem a uložíme v chladu.
6. Užívá se lžička 2x denně na posílení imunity. Vhodné i pro děti.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.