Bezový sirup na posílení imunity

Není nikdy pozdě na to, myslet na stav své imunity. Bezy už odkvetly a je na čase posbírat jejich plody na tenhle výborný sirup. Recept pochází od bylinkářky Jarky Divílkové.

Budete potřebovat:

2 litry plodů černého bezu
1 litr vody
2 kg cukru a sáček kyseliny citronové nebo 3 citróny nakrájené na kolečka

Postup:

1. Plody černého bezu necháme v 1 litru vody mírně vařit asi 15 minut a necháme odstát do druhého dne.

2. Druhý den směs opět mírně ohřejeme a přepasírujeme přes sítko a potom ještě přes plátno.

3. Přidáme 2 kg cukru a kolečka citrónů bez pecek nebo kyselinu citrónovou.

4. Uvedeme do mírného varu a hned odstavíme.

5. Plníme do lahví vypláchnutých alkoholem a uložíme v chladu.

6. Užívá se lžička 2x denně na posílení imunity. Vhodné i pro děti.

autor: Archiv Apetýtu

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.