Bezlepková buchta z fazolí

Zuzana Pernicová z Ostrova u Macochy vymyslela vlastní recept na buchtu. Můžeme jej použít i na dortový korpus. Navíc si pochutnají i strávníci, kteří jinak lepek můžou. Autorka přidala ještě jeden tip: část vajec můžeme nahradit gelem z chia semínek (tedy namočených) nebo jablečným pyré.

Budete potřebovat:

200 g bílých fazolí
6 vajec
4 lžíce cukru z kokosových květů (nebo třtinového cukru)
2 lžíce medu
1 banán
5 lžic kakaa
2 lžičky kypřícího prášku
špetka soli
1 lžíce strouhaného kokosu


POŠLETE SVŮJ RECEPT
Máte i vy nějaký recept, o který byste se rádi podělili? Staňte se součástí Apetýtu a pošlete nám ho! Recepty můžete posílat na mail apetyt@rozhlas.cz nebo poštou na Český rozhlas Brno - APETÝT, Beethovenova 4, 657 42, Brno. Budeme rádi, když k mailu nebo do dopisu přidáte fotografii uvařeného nebo upečeného jídla.

Postup:

1. Fazole uvaříme, slijeme a necháme vychladnout (pokud používáme fazole z plechovky, propereme je vodou).

2. Dáme do mísy spolu s vejci, rozmixujeme a postupně přidáváme ostatní suroviny.

3. Vše promixujeme a vznikne nám řidší směs.

4. Formu na srnčí hřbet vymažeme a vysypeme kokosem.

5. Vlijeme do ní těsto, které můžeme posypat mandlemi, čokoládou nebo ovocem.

6. Dáme do trouby na prostřední mřížku a pečeme na 180° cca 55 minut.

autor: Zuzana Plíšková

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Historická detektivka z doby, kdy byl hrad Zlenice novostavbou. Radovan Šimáček jako průkopník žánru časově předběhl i Agathu Christie!

Vladimír Kroc, moderátor

Zločin na Zlenicích hradě

Zločin na Zlenicích hradě

Koupit

Šlechtici, kteří se sešli na Zlenicích, aby urovnali spory vzniklé za vlády Jana Lucemburského, se nepohodnou. Poté, co je jejich hostitel, pan Oldřich ze Zlenic, rafinovaně zavražděn, tudíž padá podezření na každého z nich. Neunikne mu ani syn zlenického pána Jan, jemuž nezbývá než doufat, že jeho přítel Petr Ptáček celou záhadu rozluští...