Banánový chlebíček bez cukru a mouky
Vyzkoušejte recept od naší redaktorky Zuzky Plíškové. Poslouchejte recepty Apetýtu každý všední den po 10. hodině.
Budete potřebovat:
100 g jemné polenty
1 větší banán
250 g vypeckovaných datlí
2 lžičky prášku do pečiva
špetka skořice, mletého hřebíčku a mletého zázvoru
2 až 3 lžíce rumu
200 g rozinek namočených přes noc v rumu
podle chuti kandované ovoce
100 g sekaných ořechů
2 bílky
Postup:
1. Datle dáme do rendlíku spolu s malým hrnkem vody a asi pět minut povaříme.
2. Slijeme a datle společně s banánem rozmixujeme.
3. Přidáme trochu tekutiny z datlí a rozmixujeme dohladka.
4. V míse smícháme polentu, prášek do pečiva, ořechy, rozinky a kandované ovoce s kořením.
5. Přidáme rum, banánovou kaši a vypracujeme těsto.
6. Přidáme tuhý sníh ušlehaný z bílků.
7. Pečeme ve formě na biskupský chlebíček (vyložené pečicím papírem) při 170 stupních asi tři čtvrtě hodiny.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.