Banánové muffiny
Dopolední Apetýt pro vás má sladký recept na snadné a rychlé banánové muffiny. Hodí se k snídani i jako svačinka na jarní výlet.
Hotové je máte během hodiny. Když je ozdobíte čerstvou šlehačkou, máte i efektní dezert pro víkendovou návštěvu.
Tady je seznam potřebných surovin:
- 200 g hladké mouky
- 50 g polohrubé mouky
- 80 g cukru krupice
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 lžička jedlé sody
- špetka soli
- 200 ml kysaného podmáslí
- 85 g rozpuštěného másla
- 2 vejce
- 2 hodně zralé banány
- vlašské ořechy na ozdobu
Postup:
- Sypké suroviny smícháme v jedné misce.
- Ve druhé misce smícháme podmáslí, vajíčka a rozpuštěné máslo, poté přidáme i vidličkou rozmačkané banány.
- Do tekuté směsi zašleháme sypkou směs.
- Formu na muffiny vyložíme papírovými košíčky a naplníme těstem do 2/3.
- Ozdobíme vlašským ořechem a dáme péct do vyhřáté trouby na 175 °C na 25 až 30 minut.
- Propečenost zkontrolujeme špejlí, servírujeme s kopečkem šlehačky a nejlépe s jarním jedlým kvítkem – sedmikráskou nebo fialkou.
Související
-
Vláčná buchta s jablky
V Apetýtu potěšíme ty z vás, kteří máte rádi vláčné buchty. V létě můžete pro jejich pečení využít třeba cukety. V zimě nám zase poslouží jablka.
-
Makové kytičky podle Petry Burianové
Dnešní sladký recept z knihy Cesta z těsta pro vás má autorka kuchařky i vítězka soutěže Peče celá země – Petra Burianová.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka