Bábovka s vaječným likérem
Rádi byste bábovku ještě nějak vylepšili netradiční přísadou? Vyzkoušejte recept Martiny Zemanové ze Zlína. Ta totiž do těsta přidává vaječný likér.
Budete potřebovat:
5 vajec
250 g mletého cukru
1 vanilkový cukr
300 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
250 ml oleje
250 ml vaječného likéru (o pokojové teplotě)
Celý týden budeme v Apetýtu podle vašich receptů péct jeden z nejoblíbenějšího a nejlehčích moučníků vůbec - bábovky! Podělte se s ostatními o své zkušenosti a pošlete nám svůj oblíbený recept na apetyt@rozhlas.cz nebo poštou: Český rozhlas Brno-Apetýt, Beethovenova 4, 657 42 Brno.
Postup:
1. Vejce utřeme s cukry do pěny, vmícháme olej a vaječný likér.
2. Přidáme mouku s práškem do pečiva a vše důkladně promícháme.
3. Těsto je řídké, část můžeme promíchat s kakaem nebo použít čokoládovou rýží, případně hoblinky.
4. Pečeme asi 60 minut při 180 °C.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.