Bábovka s kakaovou náplní

Po vyndání z trouby necháme chvíli bábovku odpočinout ve formě a pak vyklopíme. Pocukrujeme a necháme vychladnout

Recept od posluchačky ze Staroviček pochází ze starého časopisu, který má doma ještě po své mamince.

Budete potřebovat:

těsto:
100 g tuku
100 g cukru
3 žloutky
30 g droždí
250 ml mléka
500 g polohrubé mouky
špetka soli
vanilkový cukr
citrónová kůra

náplň:
30 g práškového cukru
40 g kakaa
3 lžíce mléka

Postup:

1. Na těsto utřeme v míse tuk s cukrem a žloutky do pěny.

2. Přidáme kvásek, vanilkový cukr, citrónovou kůru, špetku soli, mouku a mléko.

3. Těsto dobře propracujeme a do jedné třetiny zamícháme kakao předem rozetřené s cukrem a mlékem na řidší kašičku.

4. Do vymazané a vysypané formy dáme nejprve polovinu světlého těsta, pak tmavé a nakonec světlé.

5. Necháme asi 50 minut kynout, pak povrch potřeme tukem a pečeme v předehřáté troubě asi 45 minut.