Bábovka s kakaovou náplní
Recept od posluchačky ze Staroviček pochází ze starého časopisu, který má doma ještě po své mamince.
Budete potřebovat:
těsto:
100 g tuku
100 g cukru
3 žloutky
30 g droždí
250 ml mléka
500 g polohrubé mouky
špetka soli
vanilkový cukr
citrónová kůra
náplň:
30 g práškového cukru
40 g kakaa
3 lžíce mléka
Postup:
1. Na těsto utřeme v míse tuk s cukrem a žloutky do pěny.
2. Přidáme kvásek, vanilkový cukr, citrónovou kůru, špetku soli, mouku a mléko.
3. Těsto dobře propracujeme a do jedné třetiny zamícháme kakao předem rozetřené s cukrem a mlékem na řidší kašičku.
4. Do vymazané a vysypané formy dáme nejprve polovinu světlého těsta, pak tmavé a nakonec světlé.
5. Necháme asi 50 minut kynout, pak povrch potřeme tukem a pečeme v předehřáté troubě asi 45 minut.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka